Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett olyckligt slut på en olycklig saga; människans glömska


Den sista Älvan


Bland tusen fallna änglar fann
hon tröst att stå ut
omsluten av deras trasiga vingar
kände hon sig hel, som en av dem

Deras tysta, svarta läppar kysste
hennes andedräkt
deras kalla ögon beundrade vad
de såg, men ingen av dem
förlorade sig i hennes blick


Däri flammade längtan vild, som
ett norrsken om natten

ett saknadens uppdämda raseri


Med slutna ögon lät hon sig åt
skuggorna, lät tårarna rinna
utan att släppa gråten fri

långsamt blev hon grå, som
en av Dem





Fri vers av Gawain VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-14 17:57



Bookmark and Share


  Lars Anders Johansson
det är läskigt när det händer, när de grånar
2007-11-19

  Maria Zena Viklund
Med slutna ögon lät hon sig åt
skuggorna, lät tårarna rinna
utan att släppa gråten fri

långsamt blev hon grå, som
en av Dem


helt fantastiskt skrivet, applåder o bokmärkning!
2007-11-14

    Wewill
grymmt bra.... som alltid :d det var ett tag sedan jag var inne här nu men ska passa på att läsa så många som möjligt av dina dikter nu :D
2007-11-14

    ej medlem längre
Struntar i ingressen och \"ser\" dikten även på det här sättet:
\"Bland tusen fallna änglar fann
hon tröst att stå ut
omsluten av deras trasiga vingar
kände hon sig hel, som en av dem\"

gemenskap bland likasinnade

\"Deras tysta, svarta läppar kysste
hennes andedräkt
deras kalla ögon beundrade vad
de såg, men ingen av dem
förlorade sig i hennes blick\"

de andra oliktänkande som inte accepterade
hennes sätt att vara, leva

\"Däri flammade längtan vild, som
ett norrsken om natten

ett saknadens uppdämda raseri\"

allt hon längtat efter fanns i gemenskapen

\"Med slutna ögon lät hon sig åt
skuggorna, lät tårarna rinna
utan att släppa gråten fri

långsamt blev hon grå, som
en av Dem\"

rädslan att följa sitt hjärtas röst
gör att hon överger gemenskapen
för den allmänna acceptansen

Sorgligt!
2007-11-14

  Annika Gustafsson
den här gav mig rysningar av olust....så många som slockanr då inte hjärtat bejakas och lyssnas till.. så många fallna till ingen nytta...tänker att det är just därför jag inte har ett jobb just nu...vad som ska göras härnäst är det hjärtat som bestämmer *ler, mycket bra gestaltat
2007-11-14

    ej medlem längre
Hade du inte skrivit ingressen så hade jag tolkat dikten på ett helt annat sätt:)
de gråa lever sitt eget liv och vi kan inte ännu påverka deras död
Snyggt snyggt!!:)
2007-11-14

    *Zenobia*
sorgligt....om människans glömska...att försvinna in i den stora gråa massan...falla i glömskhetens hav och bli slukad av dess tårar..
2007-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP