Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
....i kvällsdrömmars fantasi spelar du för oss igen, så nära, så närvarande, så andlöst vackert....


Änglaspel: omtankens svit för piano och xylofon

 

 

Vid änglarnas finstämda piano

spelar min pappa ikväll

fingrarna dansar över elfenben

till änglars klockspelskarusell

 

du smeker fram dina toner

en klockren vals på gehör

ackompanjerad av xylofoner

och av änglars förtrollande kör

 

Då ökar änglarna farten

på sitt klockspels karusell 

skälvande ljuslågor flämtar

mot snövinterns himlapäll

 

Du låter musiken följa

deras andlöst vackra invit

stjärnorna nickar sitt bifall

och tar med oss ända dit

 

till stjärnornas ljusklara fästen

där du och änglarna bor

du spelar så vidunderligt vackert

att jag ryser i varje por

 

Du höjer ditt spel en oktav

tillägnar oss valsmelodin;

till oss som du håller av

ett skimrande potpourri

 

av de vackraste melodier

som nå'nsin skapats av hand

överglänser fantasier 

i melodins ingenmansland 

 

Änglarna sträcker ut sina händer

håller varann som i dans

karusellens fartvind vänder

och vi lyssnar som i trans

 

Då ser du oss, älskade pappa

denna stjärnklara midvinterkväll

ser hur vi lyssnar i natten

förstår vår enda appell

 

Och stjärnor de faller på himlen

min önskan slår samtidigt in

du lovar att komma tillbaka

älskade pappan, min

 

Tänk att få träffa dig, kära

varje kväll i drömmars famn

få höra vibrerande toner

som spelas i ditt namn

 

jag niger för vinterkvälls stjärnor

tackar för kvällens invit

lovar att komma tillbaka

till min älskade pappas musik

 

Så lyssnar vi andlöst i natten 

till toners dallrande hymn

en svit för xylofoner och piano

i änglarnas gnistrande rymd

 

© Birgitta Wäppling 2007

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1643 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-11-17 21:54



Bookmark and Share


    Diktarminna
Läser andlöst en oerhört vacker dikt, rad för rad. Fängslas av ordens lyster och berörs djupt...! TACK för läsupplevelsen!
2008-03-05

    ingvar VIP
Instämmer med Lillsyster F!
2007-11-28

  P o e t r y S o f i e
Jag som trodde att man var tvungen att höra ljud klinga längs öronen för att uppfatta musikens melodier. Du bevisade just att ord klingar lika vackert! Underbart fint^^
2007-11-24

    wilja
om jag inte sagt det förut, du skriver musik, utan att man för den skull behöver vara musikalisk, förstår man det. man hör sången i orden. vackert!
2007-11-20

  Lillasyster F
Vackert och musikaliskt skrivet. Stillsamt och gnistrande. Jag riktigt hör den himelska musiken.
Dikten berör - det ligger kärlek och vördnad bakom varje strof.
2007-11-18
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP