" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Schack för en sjuåring:
eller "Vem väljer vita frun...?"
 



Lekfullhet på ett bräde...

Med två kungar och en dam kvar 

spelar sonen schack med sig själv idag

då är man garanterad vinst

oavsett motspelar'ns nästa drag

 

Med sin alldeles egen strategi

flyttar han pjäser som han vill

till schackspelsrutig rapsodi

hålls springaren alldeles still

 

Vem av kungarna de tu

väljer den vita damen till slut

vem har du tänkt, kära du

får dansa hela partiet ut?

 

Vem av dem tar så chansen

kung Svart eller kanske kung Vit?

Vem ger henne sista dansen

följer henne i spelets rit

 

Något riktigt finurligt är

att välja sida först då

det står klart vem vinnaren är

vem som schack matt förmår

 

Men spelet är längesen

långt i från slut

många drag återstår

vilken av kungarna för henne ut

 -  vem är det som schack förmår?

 

***

 

så går båda kungarna ut

på möte med varann

på uppvaktningsstråt som minner om

remins sista friarkrut

 

jag är damen du friar till

du käre kung Vit, min vän

du får hjärtat att stanna till  

du får mig förälskad igen

 

  - schack matt 

 

© Birgitta Wäppling, 2007

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 579 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-11-25 19:22



Bookmark and Share


    ingvar VIP
Bättre än \"Schack matt\" kan det väl inte sägas!
2007-11-28

  Lyckohäxan Enediel
Schack matt...=)
2007-11-27
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP