Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan det var försent

Hon var ensam i den stora världen
Ingen tröst under den långa färden
Sorgsen, hånad, skärrad, utblottad
Men trots det var hon lyckligt lottad

Hon hann fly undan, men inte alla
Hon hörde hur vännen den ångerfullt bönfalla
Skräckslagen, darrig, klen och arg
Men lammet är dömt mot en hungrig varg

Hon har inget val, hon måste fly
Men vännen är kvar där, det finns ingen ny
Uppriven, ensam, förtvivlad och grå
Vännen den dör innan hjälp den kan få

Det är kallt och hon faller ner på vägen
Utsatt kryper hon till stängda bakvägen
Naken, tårögd, olycklig, rädd
Tänker på vännen som inte blev sedd

På vännen som fastnat i knivens makt
I hugget på döden som börjat sin slakt
Trött, förvirrad - själviskt och klent
Ingen förstod innan det var försent




Fri vers av Lady and the Tramp
Läst 270 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-19 20:59



Bookmark and Share


  rockjen
du skriver jättefint ...väldigt gripande var denna text.
fortsätt att skriva
kram jen
2007-11-19

  Matsya
fantastiskt bra skrivet!

\"Skräckslagen, darrig, klen och arg
Men lammet är dömt mot en hungrig\" gillar formen
2007-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Lady and the Tramp