Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...och så flödade orden, att jag inte kunde bärga mig...


Inspirationen svindlar

 

Inspirationen frågar inte om lov

den tar mig i besittning

jag varken kan eller vill värja mig

låter dikterna formligen rinna fram

i strida strömmar forma sig

 

Allt annat glöms tillfälligt bort

nattning av älskade barn

kvarglömda matkassar på min veranda

tevatten som långsamt kokar torrt 

allt i stundens heta diktaranda

  

 

då blir nästa dikt hastigt till

i ett tempo som heter våga

mellan nattning och midnattsskift

under brinnande skrivarlåga

 

den förmedlar med pennans hast

både tankens och känslans drill

i den skarpaste dova kontrast

blir följsamma meningar till

 

men ingenting är mer svart eller vitt

än läsarens egen tolkning

av blank text mellan raderna

och av budskapets gestaltning

 

jag väver med skiraste silvertråd

detta mitt budskaps raka gestalt 

orden flödar utan minsta råd  

vill ge läsaren sitt yttersta, allt

 

***

 

då fläktar diktens fartvind i mitt hår

hotar röja spindeln i sitt nät

där gömde jag ordens budskap i år

på finaste silverfat - ät!

 

(c) Birgitta Wäppling 2007




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 781 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-11-20 22:42



Bookmark and Share


    Diktarminna
Inspirationen lyser i denna dikt, som också är dess tema.
Jättefint skrivet. Vad du är duktig på att skriva dikter...! Förundras över din förmåga!
2008-05-04

  Ronny Berk
med de goda ordens livslust och det röda bläckets sirliga formuleringar; vacker poesi...
2007-11-23

  "Silver" VIP
Jag kommer ihåg hur det var ... den känslan när man upptäckt diktandet, den forsande inspirationen. Du fångar det så väl i din flödande rimmande text.
2007-11-21

    Bodil Sandberg
Det här är en otroligt stark dikt tycker jag Birgitta...hur inspirationen pockar på och flödar över och tar en i besittning..på gott och ont!!!!
2007-11-21
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP