Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett träd i vinden

Ensam, ensam står den där
Naket barrlös som den är
Står i vinden, harmlöst stark
Fårad, härdad är dess bark

Utan krona, utan löv
Vintern hastigt blomman klöv
Böjer ej sin starka arm
Trots att kylan slår dess barm

Kämpar ut till sista dagen
Tills den av sin död blev tagen
Grenen vissnar, domen faller
Släpp mig ut från mörkrets galler

Trädet skriker, trädet ber
Livet tar och livet ger
Tar den dig så blir du fast
Oro, ondska utan rast

Men trädets liv är inte slut
Fri den gör sig med ett tjut
Springer bort från ondskans makt
Bort från mörkrets långa jakt

Nu han står här, ståtligt god
Stolt och mäktig av sitt mod
När han ondskan högg itu
Kärlek är hans nya fru

Älskad, ståtlig står han där
Med sin fru han lycklig är
Står i vinden, kraftfullt stark
Slitet, älskat är dess bark




Bunden vers av Lady and the Tramp
Läst 564 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-30 15:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lady and the Tramp