Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kristianstad City

Hela eftermiddagen irrade jag planlöst runt i min gamla stad och undrade vad som hänt. Inga kända ansikten någonstans, men efter ett tag mötte jag en gammal lärare och hans fru som också är en av mina gamla lärare. Han berättade att han fått lungemfysem och förmodligen inte kommer att leva så länge till, sen tog han en John Silver utan filter ur paketet och stoppade in den i ansiktet utan att själv reflektera över vad han gjorde. Jag visste inte vad jag skulle säga, så jag sa inget om det, vi småpratade en liten stund sen skiljdes vi åt. Jag tänkte på hur han lärt mig hålla cigaretten i regnet för att skydda den från vatten i rökrutan utanför skolan. Han älskade verkligen cigaretter, och sprit, det förstod jag första dagen i skolan.
Jag gick till ICA och köpte en stor bit fläskkarré och potatiskroketter och cigaretter och en kvällstidning och en påse chips och en läsk och tuggummi och sen gick jag till systembolaget och köpte en flaska Gato Negro, ett ganska äckligt, men billigt rött vin och en liten flaska mörk rom, Negrita och en flaska Kir. Sen gick jag hem och marinerade karrén i marinad med röksmak, medan köttet låg i en påse och sög åt sig marinadens kryddblandning, låg jag i soffan i köket och sög i mig kir med ett sugrör. Jag tänkte på jobbet, hur jag skulle stå ut med att behöva gå upp klockan sex på morgonen i fortsättningen, och jag tänkte på hur hon går ner på honom på samma sätt som hon brukade gå ner på mig, \"kanske just nu\", blev lite kåt. Jag gick upp ur soffan och började laga maten, det blev som vanligt en middag som räckt till två. Öppnade vinaren och satte mig att äta med radion som enda sällskap, blev mätt och på gränsen till illamående av det stora köttstycket. Efter maten satte jag mig i soffan och blandade en stor rom och cola och en till och en till och sen somnade jag plötsligt i soffan.
Jag vaknade av att jag var torr i munnen, hämtade en bringare med vatten, klädde av mig och lade mig i sängen i stället. Somnade direkt.




Prosa (Novell) av Sten Hansi
Läst 470 gånger
Publicerad 2005-05-09 23:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sten Hansi
Sten Hansi