Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagens kommunikation?

Riiiiiiiiiing
stäng av klockan
muttrar hon
halvvresigt
vill du med ha kaffe
ropar han
glatt från köket

näe kunde du inte sagt nåt
vi hade ju tvättid idag
säger han argt
som att hon borde
hållt reda på det

kan du inte för en gångs skull
tänka på
nån annan än dej själv säger han
begrundande
medan hon
plockar ut disken

det regnar visst ute
säger han
jaha säger hon

men titta regnar det ute
säger hon

jag har fixat sommarstugan
det blir fint med de gröna stolarna
jag har hållt på en hel vecka nu,
skulle va kul att visa dej hur det blev
säger han
vänta jag hör inte
mobilen piper säger hon

dags att sova säger han
kväver ångesten med sin kudde
sluta snarka säger hon
och puttar
kärlekslöst bort honom

...och ändå skaffar folk barn efter
såna kommunikationsproblem?




Fri vers av Magica VIP
Läst 462 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-11-27 00:43



Bookmark and Share


  aberatio
Skönt, bra och verklighetsnära :)
2007-11-29

  LOUN
Klockren men därför ändå viktigare att leva efter devisena,lyhördhet, respekt och framförallt leva i
kärleken, då skapas inte såna sprickor men alltid
lika tankvärda ord :)!!
2007-11-28

  Mats Henricson
pricksäkert skildrad vardagsrealism, igenkännandegraden är hög..
2007-11-27

  Michaela Dutius
Tycker om den här texten den är så oerhört realistisk och frågan på slutet blir den verkliga höjdpunkten
2007-11-27

  Zekehl
Ja vi människor är verkligen underliga!
Dikten är mycket tänkvärd och speglar
verkligheten hos en del par på ett mycket bra sätt!
2007-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Magica
Magica VIP