(eller varför hejda dem, förresten?)

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(eller varför hejda dem, förresten?)




Hur hejdar man orden

 

 

Hur hejdar man ordens strömmar

när dikterna bara blir till

när vardagsbåten ska ösas

fast man ingenting hellre vill

 

än att fästa de ord på papper

som inspirationens lekfulla dans

staplat tätt efter varandra

i hänförd stimulans

 

Ingivelsens text vibrerar

i extatisk skrivar-resonans

formar dikter som draperar

nakna ord i full elegans

 

Orden intar sina platser

utan utrymme för minsta vakans

Då fulländas textens ämne

i andäktig ordallians

 

Efter ordens dans över arket

lyfts budskapets relevans

och dikten når sin läsare

någon helt annanstans

 

Som ringar på ljusgrönt vatten

når diktens budskap ut

rullar fram i natten

vid poetens dallrande debut

 

I ordrika dikters nyans

söker läsaren svar på frågor

som i versrader återfanns

blott gömdes av budskapets vågor

 

© Birgitta Wäppling, 2007

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 895 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-30 17:09



Bookmark and Share


  anoonym
Bra text :)
2007-12-01

  Lyckohäxan Enediel
Du beskriver verkligen bra känslan i behovet av att skriva!
Toppenfina rader :)
*tummen upp*
2007-11-30

    Bodil Sandberg
Nej inte är det lätt att hejda orden när man så gärna vill...fästa dem på papper...och duuuuuu vilken tur att DU inte hejdade dessa dina ord...denna härliga dikt..utan jag fick ta del...jättebra rim och vilket flyt!!!!Applåder!!!
2007-11-30
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP