Variationer på sorgens sonatin i ess-moll

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Variationer på sorgens sonatin i ess-moll




Vad bryr sig vinden om att vi sörjer?

 

Variation I.

 

 

Vi står alldeles stilla

men slagregnet tar sats

kastvinden bryr sig inte om

att sorg behöver plats

 

*

 

 

Jag är dina läppars ord

när sorgen gör dig stum

skyddar mot hårda vindar

som försöker böja dig krum

 

*

 

 

Låt mig vara vinden

och jag ska lyfta dig upp

torka tårarna på kinden

när du nästan givit upp

 

*

 

 

 Jag är värmande vindar

smeker varsamt bort dina tårar

vaggar dig i fönvindars ro

i stiltjens lugnaste vårar

 

*

 

Hastigt briserar så allt

 

_

 

Osynliga tårar blottas

de rinner så fruktansvärt kallt,

där sorgens tankar brottas,

där rädslan strött sårande salt

 

 

*** 

 

 

Variation II.

 

 

tårar

bearbetar förlösande den sorg

som försiktigt utgjort hinder

från att blomstra och leva

 

tårar

där de rinner nerför dina kinder

bär bort din sorg

 

*

 

 

Låt mig vara vinden

och jag ska lyfta dig tillbaka till livet

 

mer

än vad snålblåsten någonsin gjort

kom

 

*

 

 

 Jag är vinden nu

 

smeker varsamt bort dina tårar

vaggar dig i fönvindars ro

snart i stiltje

 

*

 

 

Då briserar allt

Tårarna syntes inte

i slagregnets kyla

men fanns där ändå

 

 

 

 

 ___

 på begäran kommer här en till...

 

 

Variation III.

 

sorg kan gå fram som en stormvind

plötsligt kullkasta ditt liv

brotta ner dina strävandens syften 

sakta ner abrupt dina kliv

 

*

 

 

vindar kan vända i livet

som kameleonten ibland

släcka ut syrsors vindspel

då midnattstimme når sin rand

 

*

 

 

så går en stillsam melodi

från norr i sorgeflor

blåser till i livets lergök

mot söder där muntergök bor

 

*

 

 

sakta lyfter du blicken

och ögonen tåras av vinden

då hejdar du ögonblicken

vindtorkar tårar på kinden

 

*

 

 

 

©  Birgitta Wäppling 2007

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 847 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-28 20:50



Bookmark and Share


    ingvar VIP
Helt underbar! Fler variationer, tack!
2007-11-28
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP