Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När mamma visar sig vara människa

Har varit mamma så länge jag kan minnas.
Bytt fler blöjor än jag kan räkna,
givit alvedon och pudrat röda barnstjärtar.

Stekt äggmackor till skogsutflykter och täljt barkbåtar
med kantareller som segel.
Stoppat korv i termoskannor med hett vatten
så vi kunde äta den varm i pulkabacken.

Läst fler sagor än vad biblioteket kan erbjuda,
byggt legoborgar högre än livet. Satt plåster
på era knän och hjärtan.

Tror att ni minns det när jag för ett ögonblick
bara råkar vara människa.



 




Övriga genrer av Catrin
Läst 440 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-11-28 17:28



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
en mycket fin hyllning till...jag vill inte säga mamman
2008-01-09

  Nicklasb
Har du möjligtsvis blivit arg på dina barn :-)

En jätthärlig dikt särskilt frasen -satt plåster på knän och hjärtan.
2007-11-29

  Maria Zena Viklund
ja man hoppas det*ler* fint skrivet!
2007-11-28

  lodjuret/seglare VIP
låter litet tråkigt att du int minns din egna möjliga barndom, kanske är du född till mamma... hoppas du kan bli som barn på nytt när du blir gammal och gaggig om inte annat...
som läsare känner jag mig nu omstoppad och vaggad till sömns
2007-11-28

    ej medlem längre
Jag är skeptisk till om våra barn nånsing ser oss annat än en mor eller en far....
Frågade min dotter nyss men hon kunde inte svara för det har hon aldrig tänkt på...haha
Kanontext vännen!:)
2007-11-28

  Jan Linderoth
Det fins ingen som är en sån fantastisk mammamänniska och kärleksmänniska och känslomänniska som du!!!!
Jag menar det får man ju vara blind för att inte se!!! Applåd och bokmärke!!!
2007-11-28

  aol
så sanna ord från en uppoffrande mor
2007-11-28

    *Zenobia*
så även mammas mamma och alla mammor före henne....människor allihopa....vissa mindre bra, men ändock människor...
2007-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin