Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett julminne, månne bisarrt men icke desto mindre sant. Det minnet är mig kärt, den fridfullaste jul jag mött. sån var den, julen två jular ago...


Ungkarlsjul


Den bästa julen

ensam inträngd i en liten stuga
på kanske sju, åtta kvadrat

minikylen full med folköl, frysfacket
igenfrostat
men en solkig liten gorbys fick
jag ut

fisljummen direkt från micron att
svälja med lagom klunkar öl
direkt från snödrivan utanför

ett fint minne, det bästa faktiskt


Fryntlig och trött kom den och gick
utan att komma in

till mig





Fri vers av Gawain VIP
Läst 328 gånger
Publicerad 2007-11-29 11:19



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Min bästa jul var jag tre och tre
tomten kom in i tvrummet och
jag som förskrämd och liten pilt
kröp in under bordet där någon spillt,
där syntes spår av kaffe och kaka,
sedan gick tomten och
lämnade klapparna \'tillbaka\'
2007-12-12

  Daniel_78 VIP
låter som något jag skulle kunna råka ut för.

jag hade förövrigt ett riktigt bra milleniumfirande.
spelandes tv- och rollspel med en nära vän och barn.
2007-11-29

  Ola Rydberg
ja det låter fridfullt
en stund för eftertanke
2007-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP