Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här dikten handlar om, misshandel. Jag skrev den här dikten för jag tkr att det är ett viktigt ämne, & ngt som faktikst händer i det svenska samhället varje dag. Men det handlar inte bara om misshandel utan även om tidingars respktlöshet..


Hjälplöst Skrik (Misshandel)

Hon sitter förstelnad
på sin säng
Livrädd över att sången
ska sjunga på sin sista
refräng
Hon ville inte dö nu,
hon har levt alldeles för kort
Men i denna stund så är
flickans liv endast ett minne blott/

Slag på slag, det finns inga gränser
Slag på slag, kärleken har sina konsekvenser

Ord som du är värdelös
hör hon från sin egen man
Hon lever i en mardröm,
som tyvärr är sann
Samma helvete varje dag,
men den här dagen skillde
sig från dom andra
Hela dagen hade hon iaktagit
hans rörelser, hon förstod
vad som var på gång
Hon ville inte inse,
men nu fick refrängen sin sång/

Slag på slag, det finns inga gränser
Slag på slag, kärleken har sina konsekvenser

Hjälplöst skriker hon:
JAG ÄLSKAR DIG!
Han slår hårdare, det svider i henne
(Man frågar sig, hur kan hon älska denne?)
Blod är tjockare än vatten
Men inte just denna mordnatten

Slag på slag, det finns inga gränser
Slag på slag, kärleken har sina konsekvenser

Hennes blod tränger
sig in i madrassen
Hon kan inte längre andas,
han håller ett stadigt
grep om halsen
Hennes liv passerar revy
Döden tar henne, nu är
det försent att fly/

Slag på slag, det finns inga gränser
Slag på slag, kärleken har sina konsekvenser

Två timmar har gått
sen den häktiska natten
\"En man har misshandlat sin fru till döds\"
Första sidan i tidningen,
fick den största debatten
Men det går en dag
eller två sen är allt
bortglömt
Tidningar skriver,
utan respekt för känslor
Utan respekt för
hjärtan som skapar brännsår/

Ännu ett liv har blivit slagen till dödens korridor
Ännu ett liv har flyggit till himlen, nu fäller jag min tår




Fri vers av Malivéz
Läst 1908 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-29 17:37



Bookmark and Share


  glittertindra
du har träffsäkert fått med det som upplevs under misshandel... och även hur omvärlden bara fortsätter som vanligt när allt frusit till is och stannat av... bra skrivet..
2007-12-01

    *Zenobia*
och jag undrar alltid...hur ser en misshandlande människas tankar och bilder ut..?

om man kunde se in i hjärnan på en sådan person och verkligen SE allt det...hur skulle man reagera?
2007-11-29

  Betlehemsstjärnan VIP
Vilken känsla du har fått fram i denna dikten som dessvärre har ett sant innehåll.
Många människors framtid går till spillo i denna misshandelns
tid, dock inte bara kvinnors.
Starkt!/B
2007-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Malivéz
Malivéz