Ett fullständigt opolitiskt inlägg i debatten

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett fullständigt opolitiskt inlägg i debatten




så svart eller vit är kanske den skatten, att värnskatt skulle skattas högre, sade flickan

 

ingenting är mer svart eller vitt

än skatten på våra hushållsnära tjänster

kanske står det var och en alldeles fritt

att köpa sådana med gentjänster

*

så vad säger vårt rikes tjocka lag

om jag hjälper min åldrande bror

att sy ett vackert gardinomtag

medan han håller barnvaktsjour

 *

kan man reglera fritid i formulär

som fylls i strikt varje år

som så fullständigt livet beskär

att vi hukar oss varje vår 

*

får man laga sin egen mat

utan att skatta för det

ska det skattas på ord och på tal

får vi tysta varje poet

***

slutligen undrar vi alldeles stilla

ska antalet av våra vakna timmar

bilda del av vår skattesats underlag

 

för detta rimmar så haltande illa

med alla resterande solskenstimmar

som livet bjuder oss överlag

 

***

 

och allt som vi faktiskt redan har använt

utan att be vår skattmas om lov;

ska även förbrukade kilowatt-timmar

räknas in i taxeringslagshåv?

*

allt är kanske inte fritid som glimmar

men var går alla gränser i år

kan vi kalla vår fritid för skatte-håltimmar

i skattelands svartvita sovalkov?

 

*




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 396 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-11-30 19:56



Bookmark and Share


    Diktarminna
Träffsäkert, humoristiskt och skickligt rimmat! Jättefint språk och fint flyt i dikten, dessutom.
2008-03-30

  Ilona _L
Roligt med bett i!
2008-03-27

    *Zenobia*
mycket roande och underhållande läsning! :)
2008-03-25

  Diffusiaria
underbar, välskriven, berörande (är det ens ett ord?)
2008-03-06

  octobertragedy
nu satte du igång min hjärnverksamhet hörru (: snyggt
2007-12-26

  aol
mycket bra tänkvärt gillas
2007-12-02

    Bodil Sandberg
Du vilken härlig och verkligen tänkvärd dikt..och jag kom att tänka på vad gubben sa häromdan..han pratade just på det där om att snart får man väl skatta för att man andas..ja vem vet
2007-11-30
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP