- ett önskat fenomen? 

ännu ett opolitiskt inlägg i debatten :)

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 - ett önskat fenomen? 

ännu ett opolitiskt inlägg i debatten :)




Fildelning

 

jag väntar så otåligt länge med bilen

i bilköns hindrande kölvatten

ivrigt, enerverat trummande på ratten

vill jag svänga till vänsterfilen

 

ska jag verkligen följa köns grupptryck

och åka framåt som alla de andra

vad kan det ta sig för märkligt uttryck 

om bilar endast eskorterar varandra

 

vägen är bred nog för filerna tu

men här ligger jag och blinkar

snälla, släpp äntligen in mig nu

se hur jag väntande vinkar

 

snart kommer jag faktiskt för sent

trafiken kan man knappast klandra

budskapet är alldeles klockrent

jag får kliva ur och fotvandra

 

bort över avlägsna viadukten

bara fyrtio minuters gång

känner redan hur avgaslukten

minskat påfallande sitt luftintrång

 

är avsaknad av tydlig fildelning här

bilköns egen, vilda miljösanktion?

en påtryckning mot en bättre atmosfär

mot alltmer minskad avgasproduktion?

 

© Birgitta Wäppling, 2007

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 895 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-12-03 10:23



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vad som helst men inte grupptrycket.
Jag vill ha en egen måne.
2007-12-04

  Ronny Berk
ordbruket och rimligheten flyter klart bättre än trafiken...den texten handlar onm trafikpolitik... påstår jag som vanligtvis brukar vara ute och cykla...
2007-12-04

    Bodil Sandberg
En suverän dikt...vilket flyt vilken rytm och vilka braiga intentioner man vädrar!!!Bokmärker såklart!!!
2007-12-04

    alicia79
Glömde säga att jag gillar det annorlunda temat! :)
2007-12-03

    alicia79
*wow*!! Härligt humoristiskt och fyndigt skrivet!
2007-12-03

  Yvonne
Fyndigt tema med fin uppställning och bra rim. Applåd!
2007-12-03

  Fredrik Stillesjö
Hej Birgitta!

Känns igen, fint rimmat och försöker ta cykeln nästa gång! Hälsar Fredrik
2007-12-03

  Lyckohäxan Enediel
Snyggt rimmat om fildelning :)
*tummen upp*
2007-12-03

    JJ VIP
Hehe! Lite humoristisk text på någotvis, särskilt sista versen.
Gräddfil åt folket! Mvh. JJ.
2007-12-03
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP