Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt elden alltid brinna


Låt elden alltid brinna
låt själen få frid
Mörkret kommer aldrig att försvinna
men ljuset har jag alldeles bredvid

Eldens låga lyser
själens öga syns i flamman
Jag sitter där och myser
spillrorna har nu flutit samman




Fri vers av berxper
Läst 320 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-12-04 20:26



Bookmark and Share


  beam72
Vacker insiktsfullt dikt med starka klara ord om ljuset som lättar upp mörkret

Riktigt riktigt bra
2009-06-21

  Havsbris
Underbar rim och rytm,
nästan så att man följer
med i den resa, ensamheten
och vemodig sång!!

Ändå finns där hoppet och
paradoxalt, även en ljus
strimla, från din själ som låter
inte elden slocknas!!!

ja det måste brinna inuti för
att livet kunna ha en mening;
det måste lidas för att hitta
friden och ro med sig själv!!

Tiden att mogna sorgen och
låta skuggorna leka det de ska,
det är ingen bråttom som ska
göra de försvinna innan tiden
är in...

vad bra du skriver, det ryser
i huden, även den mörka sidan!!!!

Imponerande !!!
2008-09-03
  > Nästa text
< Föregående

berxper
berxper