utan att någon förstår hur det gick till

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utan att någon förstår hur det gick till




Hur man skriver en bra dikt

 

Börja med allra första raden

fyll på med nästa rad därtill

sök efter rimord till slutorden

som formar budskap som du vill

 

var inte rädd för att rimma

och låta versrader ta den plats

som ger flyt till själva texten

i diktarens skrivarpalats

 

till sist läs igenom texten

blott en endaste gång

se hur själva framväxten

av ord blir till dikters sång

 

var sedan just så kritisk

som bara du själv kan vara

men undvik att vara nitisk

låt diktens känsla bevara

 

- det just iakttagbara

 

men inte mer än så

 

            *

© Birgitta Wäppling, 5 december , 2007




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 934 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-12-21 08:38



Bookmark and Share


    Diktarminna
Jättefin dikt om diktande. Fin i både rim och rytm...!

Applåderar vilt!
2008-03-15

    Bodil Sandberg
Snyggt Birgitta...om att skriva bra dikter och det där bleeeeev onekligen en BRA dikt vill jag mena!!!!
2007-12-22

    JJ VIP
Så du jobbar för utbildningsradion! Haha! Allvarligt så har du nog fångat det vesentliga i diktandet. Mvh. JJ.
2007-12-21

  Lyckohäxan Enediel
Va skönt att läsa det här! Jättbra skrivet :)
2007-12-21

  Fredrik Stillesjö
Hej Birgitta!

Vilken bra diktkurs! Hälsar Fredrik
2007-12-21
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP