Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om namnet jag vågade viska i välnaden



som i glädjens linjer rinner våra lyckans tårar
söker mina darra händer fatta pennan
som vädjar mej skriva namnet
namnet jag älskar att skriva

söker nära viska med stumheta längtans läppar
ristar rodnande pennors rödheta rader
namnet jag älskar att längta

så skriver jag blodröda pennors flödor
med händer som darrar av löften
under respekten för orden

viskar jag namnet jag älskar att viska
skriver jag namnet jag viskat











Fri vers av Ronny Berk
Läst 1567 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2007-12-08 09:56



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
namnet jag älskar att längta
viskar jag namnet jag älskar att viska
skriver jag namnet jag viskat


___________+++++!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Uundrar ??????????????
2014-03-16

  Jorska
Fann din text via någons favoriter och jag inser med ens hur mycket jag gillar den funktionen här på poeter.

Dina ord låter inte ett fjun på min kropp komma undan.
Underbart!
Tack.
2008-10-07

  Anders P VIP
Du äger ett mycket rikt och fantasifullt språk vilket du visar i denna dikt med allitterationer och lek med likheten mellan ord med olika betydelser. Tänker främst på "stumheta"
2008-09-16

  Lena Krantz
*wowar*
Helt underbar!
;o)
2007-12-15

    CaMillA
Om jag berör dig, så ska du bara veta hur berörd jag blir av din poesi;)
2007-12-14

  Cris
Fantastiskt!
2007-12-14

    Noomi
skrev ner namnet...
blev helt stum..
tack..
2007-12-09

  Inkarasilas
Som att hamna i en mangel av åtrå, push it, läckert med darr.
2007-12-09

  Anna Nickolausson
känner varje ord som bildat en så underbar text
2007-12-09

  Dessie 35
helt underbart skrivet ,,.
2007-12-08

  isabel louise
underbart skälvande och vacker
2007-12-08

    Brell
Du träffar mitt inre med kraft, med allt det jag mig ej förmår...
Flammande känsligt...SÅ fantastiskt!
2007-12-08

  karenina VIP
varm, vacker och nära kärleksförklaring. känslan utifrån läsningen utan att tänka efter först blir känslan av en kärlek som varat över lång tid och som gör så än. fint!
2007-12-08

    Nattviol
den här är helt otrooolig!
jag rörs till tårar av orden

varje ord så omsorgsfullt
och försiktigt utmejslat

det där darrande... återhållna
kärleksfulla fantastiska
viskar orden
viska namnet

jag är hänförd!
bokmärkes omgående!
för förvaring
närmast hjärtat...
2007-12-08

    Maria Malm
Ser framför mig hur det röda bläcket bara flödar över pappret och du sitter där och tindrar med ögonen..
2007-12-08

  Michaela Dutius
Orden flyter fram och bildar en helhet på ett jättefint sätt.
2007-12-08

  glittertindra
oj, så fint!! :) tyckte verkligen om sättet du vände på orden, du får fram en känsla av den här brinnande tonårsförälskelsen när man knappt vågar se på den man valt ut för sina ömma känslor...
2007-12-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ord som tar
i hjärtat
drar...
2007-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk