Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överhängande

Bägaren rann över för länge sedan
Det har blivit blött på bordet, det droppar ner på parketten.
Någon annan får ta det, jag orkar inte mer, badda min panna.

Feber, Nej, men jag önskar mig en sjukdom.

Jag vill ha cancer
Syfilis
AIDS
Emfysem
Skleros
Tuberkulos
Bältros

Vad får jag i stället?
Livet
Groteska bakfyllor
Ångest
Torkade munhålor och flyende samveten.

Jag ringer in sjuk
Säg att jag inte var här idag
Inte i går heller
Har jag någonsin varit här?
Mig själv?
Vem drömmer jag om?




Fri vers av Algott Grytstrand
Läst 390 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-12 17:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algott Grytstrand