Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gravitation

Jag känner mig av djävulen kommen
Eller har jag själv djävulen valt?

Kristendomen jag fördömt men ännu är jag rädd för en sjö av eld
Med tusen spjut stuckna i mitt huvud och bål.

Jag må finna ett svar(t) där jag i lugn och ro kan rädda mig själv från pina och vemod. Som en avhuggen orm ligger jag i timmar och krälar, ångest för det som komma skall, oförmögen att kora.
Sliter jag förgäves?

Jag vill lyfta på mig men kan så inte bära mig själv, jag vill flyta, jag vill flyga, jag skadar mig själv i dessa försök, det som går upp, kommer också ner.

Förbannad vare ditt samvete, ner för backen ut på isen, vidrigt halt, kan ej få grepp.

Så blev jag bara en passagerare tillslut.




Fri vers av Algott Grytstrand
Läst 362 gånger
Publicerad 2007-12-12 18:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algott Grytstrand