Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kamelens rygg

Vad är det?
Varför ser du ledsen ut lilla vän?
Är det där nu igen,
det där sista strået som knäcker kamelens rygg.
Jaja, spotta i nävarna och ta ett krafttag,
vem f-n tror du att du är?
Du har väl ingen rätt att gnälla,
du som har allt.
Sitter på gräddhyllan och har inga problem med bruna kuvert.
På min tid kämpade vi tills vi stupade och
inte gnällde vi för det.
Ta dig samman.
Kämpa bara ett litet tag till.
Du som är så stark, du klarar det.

Bedragen är du om du tror att det har med styrka att göra,
det är den som erkänner sina svagheter som är stark,
endast den som vet sina svagheter blir skonad.
De andra försöker det omöjliga och får betala för det.
Kärleken är priset de betalar,
de självtillräckliga kan inte älskas,
ingen når in i dem,
ingen kan röra dem,
de vill inte vara svaga,
ingen får röra vid dem.




Fri vers av basics
Läst 325 gånger
Publicerad 2007-12-14 22:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

basics