" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 




Den springande punktens tidlöshet

 

oavsett tidsålder är tiden

sin egen pulserande rytm

från fornstora dar och hit

härifrån och till evigheten

 

försök att mäta den

resulterar bara i fysikens gäckande lek

med oss

 

den springande punkten kom

den dag vi förstod

att tiden finns

 

oavsett hur lång vi bedömer att den är

eller hur väl vi försöker beskriva

ögonblicken

 

det var då vi lärde oss att fånga dem 

i flykten

 

att ta lyra när vi blundar 

 

 

© Birgitta Wäppling, 2007




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 708 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-12-17 20:41



Bookmark and Share


  isabel louise
tidlös poesi :)
2007-12-17

    JJ VIP
En riktigt skärpt summering! Tiden är i sig evig, den tar aldrig slut... Gillar språket och tankarna! Mvh. JJ.
2007-12-17

  Lyckohäxan Enediel
Tid...tidlöshet...
Bra diktat! Gillar den :)
2007-12-17
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP