Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som sagt, stirra dig inte blind på det du inte ser. Känn efter med hjärtat istället!


O-oändligt mörker

Det är tomt och mörkt och inget ljus någonstans. Men får vi inte känslan av att mörkret inte är helt oändligt?

Det verkar som att ett ljus aldrig skulle kunna brinna. Det skulle inte kunna brinna, för mörkret skulle sluka lågan in till sitt innersta. Där skulle lågan darrande krympa inför mörkrets väldiga skepnad. Den skulle fladdra till en kort sekund innan mörkret sluter sin mantel. Ingen kan se ljuset i mörkret, ingen. Överallt ligger det tungt. Ljuset är borta tror vi.

Tror vi.

Men ibland, om man har tur, kan man känna en brinnande fläkt mot kinden och då vet man att det var den lilla lågan som brinner osynligt där inne.

Kanske man inte ser ljuset, men varför lita på sina blinda ögon?
Ett mörker kan lura ögonen, men inte hjärtat.




Prosa (Prosapoesi) av Lady and the Tramp
Läst 608 gånger
Publicerad 2007-12-18 21:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lady and the Tramp