Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är så här jag säger det, Onåbar kärlek är den kärlek som är mest eftertraktad.


1000 Kraftceller och annat som inte räcker till

Jag har slösat bort 1000 kraftceller på dig idag
Och visst var visionerna vackrare än himlen i november
Men jag hatar att allt ska behöva ta slut när det är som bäst
Den maximala njutningen uppstår när man inser
att den inte räcker till

Tänk om man kunde vara medveten om sitt misstag medan man gör det
Det skulle kunna få mig att ta av några lager kevlar
Men jag kommer nog aldrig att våga gå ensam
genom stan på kvällen
Jag grundar den tanken på det faktum att jag
inte ens vågar röra din hand

Strålningsrisken när vi ser på varandra är högre
än mina tankar om kärleken
Men det bor en hel värld mellan din hud och min
Och jag lovar att om du lovar
att jag aldrig kommer att skära mig själv på dig
Så kommer inte ens en atombomb
att kunna stoppa mig nu

Jag vet inte om du har märkt det men
jag vill spy när du vill gråta
Allting som plågar dig inifrån och ut
är sånt som klär min skosula
Jag bränner alla tidningar som talar om för mig
hur jag ska må
Och låtsas att jag vet precis hur jag ska bete mig
i närheten av dig
(jag är en liten jävla punkt i en bok om osäkerhet)

Hela världen snurrar runt dig och mina ord tappar färg när du andas
Du är så fult vacker när jag vet att jag får se men inte röra
Alla håller andan när du går förbi
men luften har fullkomligt gått ur mig
För allt som är vackert är för vackert för mig

Vi är begagnat läppstift och stjärnor med höjdskräck
Men ingen poet i hela världen kan fylla det hål
din blick gör i mig
Jag har fått nog av all musik som inte kan få mig att dansa
Och jag svär, du är den enda i hela universum
som fått mig på fall

Jag har fått nog av drömmar som drivs av duracell
Syntetiska extaser kan aldrig tonsätta
den känsla du fyller mig med
Det finns inte en enda restaurang i hela stan
som kan göra mig mätt
Allt blir så obetydligt och meningslöst
när jag tänker på dig

Det finns ett berg som jag brukar skrika ditt namn ifrån
Jag har slagit knut på mina stämband och mig själv
Men du har fortfarande inte förstått
att du betyder mer än självaste kärleken för mig
Du vet att jag är en sprängskiss när du tittar på mig
(för du är den enda som kan se mig i genomskärning)




Fri vers av Tim Sterner
Läst 677 gånger
Publicerad 2005-05-16 17:22



Bookmark and Share


    zapatista
Bra var det. Och Blixt som skrev första kommentaren har så rätt så.
2005-06-24

  SerDuMig?
Håller jag fullständigt med om! Nog det bästa du skrivit
2005-06-17

  Johan Blixt
vad är de för fel på människor på denna sidan? majoriteten av allt de kommenterar är skit! denna t.ex, har dom INTE kommenterat. Dom får skaffa sig en känsla för vad som är bra...
2005-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Tim Sterner
Tim Sterner