Ode till tomtemor

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ode till tomtemor




Under väntans julaftonstimmar

 

Under väntans tidiga julaftonstimmar

då gröten puttrar på värmande spis

är tomtemor bittida uppe och rimmar

en fin tradition som gått i repris

 

hon hämtar sin glödande inspiration

från decembers alla julgöromål

får under risgrötens morgonmål

även tid för fundersam reflektion

 

hennes nissar sover ännu så sött

efter ivrig julklappsproduktion

mor är längesen uppe, fastän trött

av årets idoga jul-koordination

 

Som spindeln i nätet varenda jul

utgör hon maskineriets nav

där punktligt varenda tomtes kugghjul

bidrar till årets julklappskrav

             

Det är sent liden midvinterkväll

när tomtemor till slut tillkännager

att allt är äntligen klappat och klart

för att avnjuta vår uppesittarkväll

 

och nissarna de uttröttade vilar sig

medan tomtemor stillsamt låter bli

inspirationen låter hastigt närma sig

hon skriver julklappsrim i full eufori

 

 

© Birgitta Wäppling, 2007

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1092 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-12-20 22:19



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Hääärligt!! Vilken härlig tomtedikt!!
Åh va jag gillar den här!!!
Wiiieee!
2007-12-20
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP