Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i sena timmen




Tankar från mitt fönster

Diminhöljd ligger nattstaden

alldeles tyst

Vaga lyktsken

vittnar om liv

finurligt gömt

och alldeles tyst

 

Hundra tusen

andas, dansar,

sover, gråter

skrattar, skriker

äger

Alldeles tyst

 

Ett sjudande storkbo

Och in i minsta cell

inbillade skillnader

motsättningar och strid

ständiga bekymmer:

Finns du, min stad

eller drömmer jag dig?

 

Även under sömnen

drar de rika in

pengar

De fattiga har ont

i magen

Och på mitt fönsterbleck

Nysnö

som ränteinkomster,

som en sval hands smekning

över varmgrubblat huvud

Livet är bara en slumrande dröm

 

 

 




Övriga genrer av Gunwale VIP
Läst 516 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-19 13:45



Bookmark and Share


  Vind
Varmgrubblat huvud, är ju en alldeles utsökt ordkombination. Fint fångad är din tillståndsbild...
2007-12-26

  Flickan*i*L*för*Lycka*
den här gillade jag, du skriver med fina ord om sanningen, som när du talar inte sved..alls. bra!
2007-12-22

  isabel louise
\"Diminhöljd ligger nattstaden
alldeles tyst
Vaga lyktsken
vittnar om liv,
finurligt gömt
och alldeles tyst\"

gillar den första strofen den fungerar som en dikt i sig.
gillar dina uttryck.
2007-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP