tack för lusten att skriva, och för frånvaron av alltför många mallar och regler om diktformen, som kunde hämma vår inspiration

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tack för lusten att skriva, och för frånvaron av alltför många mallar och regler om diktformen, som kunde hämma vår inspiration




Vad som en gång stilla står skrivet

 

vad som en gång stilla står skrivet

mellan diktens rytmiska rader

får ta första initiativet

till budskapets palissader 

 

utan allra minsta smicker

utan komparativens tunnelseende

och texten försiktigt spricker

upp i sitt eget unika leende

 

               * 

 

för den dag vi glömmer ämnet

och tappar budskapet rätt och slätt

i iver att dikta i överkant

får vi byta tillvägagångssätt

 

och just då fattas min penna

till inspirationsrika dikter på nytt

jag får väl blott erkänna

vad dessa diktraders innebörd betytt

 

i det ögonblick jag vågade släppa

oskrivna regler om dikternas form

kunde jag åter börja greppa

min penna efter nystartsreform

 

© Birgitta Wäppling, 5 december 2007

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1094 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-12-21 08:46



Bookmark and Share


    JJ VIP
Friheten att skriva vad och hur man vill är något man bör vårda! Fin dikt! Mvh. JJ.
2007-12-21

    Bodil Sandberg
Vilka underbara rader..nästan lite fluffiga i sin elegans...dikten ler och jag ler!!!Applåder!!!!!
2007-12-21

  DanSan
*****************************

Underbart sköna öronsmekande rader
i härlig meter som får en att bli glad
läste denna underbara dikt högt och
den blir bara så underbart vacker när
man läser den . . .

Ett stort tack för denna!!!

*APPLÅD och BOKMÄRKE*

*****************************
2007-12-21

  Lillasyster F
Så vackert skrivet!
Det är lätt att låsa sig i dikternas bundna form, och hämmas därav. Själv kan jag dock stundtals se den bundna formen som en utmaning och en källa till inspiration.
Men det är ju olika från poet till poet.

Bra skrivet med vackra rim och en mjukt gungande rytm!
Applåd!
2007-12-21
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP