Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomens jular i Norrland

Tänk om man fick en snövit jul
med stora vita flingor dalande
En meter snö som när man
var liten och gjorde grottor
och snölyktor.
Hoppade från taken ner i
den djupa snön och försvann
Åkte spark som ett tåg
och det gick fortare och fortare
När alla kläder var blöta
gick vi in och satte oss
hos farmor vid vedspisen
Kläderna hängde vi upp ovanför
När snön smälte från kläderna
lät det psssssssss pssssssss
på spisplattorna.
På med torra kläder och så ut
igen.
Det var riktiga vintrar
och riktiga jular
med riktiga tomtar
med riktiga hästar
och riktiga slädar
Vi var många och det var
stämning, glädje, värme
och kärlek.
Det värmer i hjärtat
att tänka på.




Övriga genrer av Eva Enjebo/Drugge VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-22 23:09



Bookmark and Share


  aol
bravo gnista jag känner igen mej från lycksele vilhelmina
vilka jular när farbror erik och morfarslakta julgrisen
2008-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Eva Enjebo/Drugge
Eva Enjebo/Drugge VIP

Mina favoriter
Plågsamt