Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då ryktas om julens ankomst

 

Då ryktas om julens ankomst

vid julmörkrets midnattstimmar

vid budskapets stilla hågkomst 

då lyriska stjärnor glimmar

 

Han färdas på rendragen släde

från tomtarnas skaparverkstad

sjunger julrimmets eget omkväde

ett genljud till hovslags myriad

 

av taktfasta, rytmiska rörelser

och till julsångers stämningsfullhet

hyllar jultidens egen kungörelse

i snöstormens skira verklighet

 

© Birgitta Wäppling, 23 december, 2007

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 895 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-23 01:04



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Skulle jag vilja kalla \"tjusigt\"...stämningsfullt och underbart Birigtta!!!
2007-12-25

    Maria Malm
Fina rim om julens ankomst.
2007-12-24

    ingvar VIP
Fint komponerat!
2007-12-23
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP