Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av samisk konst vid besök på Liseberg för ett tag sedan


Under minuters närvaro

 

i mina drömmar

viskar de avlidna 

uppmuntrade ord från sin himmel

och ljusare strimmor stryks försiktigt in

med indigoblå pensel

i min levnad

 

under stunders existens

dröjer jag kvar

 

till renens medvetandeplan

i juletid

räcker jag inte

 

men jag berör

dess vinterdräkts lyster

och får andrum

 

alltmedan skiftningarna gömmer sitt evangelium

dovt bakom infriande doftminnen

 

som vaggar mig till ro

 

 

© Birgitta Wäppling, 23 december, 2007

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1123 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-12-27 12:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Otroligt vacker poesi!:)
2007-12-29

  * Ammi *
underbart poetat!!
2007-12-28

  Laijza
otroligt fin liten sak...
2007-12-28

  isabel louise
ååh så fint skrivet!
2007-12-27

  Vilsen Annette-hittar vägen
Så ljuvligt vacker att det kändes som tiden stod stilla.... Mycket bra!
2007-12-27

  DanSan
*****************************

Ja samernas historia är en lång resa
bortom det som vi som kallar oss
helylle Svenskar . . .

Indigo blå år ju en symbol för de
samiska folken tillsammans med
orange rött, grönt och vitt . . .

En underbar text som jag . . .

*APPLÅDERAR*

****************************
2007-12-27

  Lyckohäxan Enediel
Åh...underbart fångat i närvaro...
Gillar massor!
*tummen upp*
2007-12-27
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP