till min kära dotter och min käre son

(den här dikten bara fanns där, när jag vaknade i går morse)

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till min kära dotter och min käre son

(den här dikten bara fanns där, när jag vaknade i går morse)




Silhuetter av de ännu ofödda

 

silhuetter av

de ännu ofödda

avtecknade sig mot himlen

inramade av trädens bärande grenar

som vyssjade dem i sin famn

 

ett skälmskt skuggspel

mot rosatonade penseldrag

lekte

med åskådlighetens fartfylldhet 

 

och när solen gick upp

lösgjorde sig en av skuggbilderna

 

det var då du föddes

 

och aldrig var närvaron starkare

än den dagen

ingenstans livet skörare

än då

när du trädde smultron

på vårt navelsträngsband

 

 

 

  

 

älskade barn, tack för att ni kom

 

 

©  Birgitta Wäppling, 25 december, 2007

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1088 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-12-26 11:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker text! Speciellt tycker jag om dessa rader:
\"och aldrig var närvaron starkare

än den dagen\"

Den dagen glömmer man aldrig:)
2007-12-26

    sunnanvind
Sitter här o gråter...så vackert, så nära, så fyllt av tacksamhet på ditt ödmjuka sätt att skriva...Jag kan inte annat är bokmärka igen!
Du har gåvan...sanna mina ord!
2007-12-26

  "Silver" VIP
Som du målar med ord, Birgitta - känsligt, precist.

Jag gillar den tydliga vändningen:

\"och när solen gick upp
lösgjorde sig en av skuggbilderna

det var då du föddes\"
2007-12-26

    alicia79
Otroligt vackert skrivet.
Gillar skarpt hela dikten. Blir andlöst stum över de vackra slutraderna:

\"ingenstans livet skörare

än då

när du trädde smultron

på vårt navelsträngsband\"
2007-12-26

  isabel louise
åh så vackert!!
2007-12-26

  Vilsen Annette-hittar vägen
Åh, vilken varm känsla du har i dina ord
Härlig!
2007-12-26
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP