Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tonernas solregn tar oss med mot gömda sommardagar

Toner som föds

       decimetrar ovanför vår räckvidd

       i springor och sovande skrymslen

drar med hela sin lockelse förbi

       alla solglimrande stoftstråk

       tills de pulveriserar sin inneboende längtan

       och pudrar hela himlen med mjuka cumulusmoln


och harmonierna når virvlande fram

till alla våra sinnens trumpeter och violiner

 

 

det är då

tonernas solregn kittlar vår nakna hud

öppnar dörrar mot nya sällsamma världar

och tar oss med

      mot gömda sommardagar

 

och vi följer euforiskt musiken

lyfter förundrade

minst ett par meter ovanför golvet

till dolda smultronställen

 

där

i kompositionernas sinnevärld

förnimmer vi

de knappt urskiljbara tonernas vibrato

i ett arpeggio av drillar

 

då sträcker du på dig

lyfter fjärilshåven för att fånga dem

- men tonerna kvillrar av förtjusning

och flyr 

 

och musiken är

vår utbrytare 

 

vår vågbrytare

 

som tar oss med

tillsammans

alltmedan vardagen

tåligt och vanemässigt

traskar bredvid

 

och klangfärgerna når sin obevekligt skiftande kulmen

när melodins gestaltning transponeras

fem halvtoner upp

i blossande, rosenröda nyanser

 

och när musiken tonat ut

förtrollas tystnaden

till en hänfört ljuv paus

i våra utstäckta händer

 


kom,

hjälp mig plocka smultron

att trä på alla de strängar

som vibrerar av vår beröring

låt oss fylla

våra älskogsstråk 

 

med sinnlig tonkonst

 

kom

 

© Birgitta Wäppling, 1 januari 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1103 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-01-02 09:47



Bookmark and Share


  Vilsen Annette-hittar vägen
Höga applåder!
Vilken känsla!!!
helt underbar!!!!
2008-01-05

  Michaela Dutius
Så vacker och så sann beskrivning av toner som bär till oss så mycket glädje som vi har av flydda dagar - gillar uttrycket tonernas solregn
2008-01-03

    Bodil Sandberg
Jag blir helt matt..det är bara sååå härligt ditt tonjublande alster Birgitta!!!Applåder!!!
2008-01-02

    Maria Malm
Helt underbart! Som ett musikstycke eller en saga.
2008-01-02
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP