Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyväckt frieri, i ett skottår som närmar sig dagen som sällan finns

 

svingade du ditt trollspö

flög jag årets morgon

för att leva ett liv vi nyligen väckt

 

skimrande snö

kuvad till slask

 

men vi

kan inte låta bli att trotsa

kulen regnvind

därute

 

och känslorna väcks

som aldrig förr

 

av regnkyssta andetag

mot vår nakna hud

 

i ett skottår

som närmar sig dagen

som sällan finns

 

vår tvåsamhet är

ett frieri så vilt

att solregnet applåderar

 

helt kyssäkta

 

© Birgitta Wäppling, 7 januari 2007




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1028 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-07 12:59



Bookmark and Share


    Diktarminna
Oerhört vackra rader, som berör mig besinningslöst och nära.

Bokmärker och applåderar!
2008-03-05

  Lillasyster F
Virvlande dikt fylld av liv och längtan!
Dagen som sällan finns - det är en helt underbar formulering!
2008-01-17

  Marita Persson
Tjusigt! Tycker allra mest om \"svingade du ditt trollspö

flög jag årets morgon

för att leva ett liv vi nyligen väckt\" och \"skimrande snö

kuvad till slask\" i det här sista tar du ner det magiska till krass realitet på ett mycket effektfullt sätt. Slutet tyckte jag också mycket om.
2008-01-08

    Bodil Sandberg
En helt förtjusande underbar dikt om känslor jublande som aldrig förr...glädjen övar att få älska och älskas...här och nu!!Applåder!!!
2008-01-08

    Maria Malm
Gillade ordet regnkysst..härligt..tar det till mig. Frieri som får solregenet att applådera..ljuvligt!
2008-01-07
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP