Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dubbelmoral



Söndersupen där han ligger

är inte längre vaken

Svenssonförakt för att han tigger

så äcklig och naken


De ger för att rena sitt samvete

men känner egentligen förakt

till alla som har ett helvete

Dubbelmoral i all sin prakt




Fri vers av berxper
Läst 529 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-01-15 21:29



Bookmark and Share


  Havsbris
De förstår inte att
livet är som att satsa
på eller spela lotteri
spel där slumpen avgör
vem som vinner...

att tur kan vänder när
som helst i en ögonblick;
att deras säkerhet är
bara en illusion! FY!

kanske alla någon
gång, skulle leva båda
delar, så alla kunde
förstå bättre att VI
människor är bara
den mindre del i en
kedja, och alla skulle
få leva för att ge det
äkta värdet till livet
själv...

och med i livet,
inkluderar jag
det materialist och
andlig världar...

Att leva som kung
hela tiden, gör ingen
att mogna eller växa!!
Är där ner som står
det viktigaste av tillvaron!!

mer säger jag inte,
din poem är så läs-
och tänkvärd, att alla
skulle läsa den;

Falska hjärtan finns
överallt! Det blöder
guld, istället för blod...

BRAVO!!
2008-09-25

  charlotte hedendahl
Tragisk och kortfattad sanning!
2008-01-17

  Connie
Mycket bra skrivet, det är hemskt. Var är samhället på väg? Många tycker att dubbelmoral är bra, förlorar man den ena har man den andra kvar.
2008-01-16

    Trast
Jag kommer här lite att tänka på moralist i ordets bästa bemärkelse (t.ex. i fransk tradition, som La Rochefoucauld).
2008-01-15

  lilla t
Kommer på mig själv med att ständigt undra var fals mänskligheten är på väg... Bra dikt med samhälls insikt!
2008-01-15

  © anakreon VIP
\"Du måste frigöra dig från belastningen\" sa en ung uppdragsgivare när jag i New York försökte hjälpa en människa som somnat med huvudet i en papperskorg.
Det gjorde jag - jag avbröt samarbetet omedelbart.
Carl-Erik
2008-01-15

  Mygg
Kort, ren men så sann. Säger så mycket om vår grymma verklighet.
Den nakna sanningen helt enkelt.
2008-01-15
  > Nästa text
< Föregående

berxper
berxper