Låt oss talas vid om en minut igen; nuet har längesedan flytt

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt oss talas vid om en minut igen; nuet har längesedan flytt




Minutvisa spillror av samtal

 

 

och plötsligt

i glädjen över att återse dig

över att du verkar nästan lika ung som förr

förbyts allt

i sorgens ödmjuka medvetenhet

om åldrandets bistra faktum

 

när du för första gången i mina öron

repetitivt frågar -

samma sak

var fjärde minut

 

och inte minns

svaren du precis har fått

eller ens att du ställt frågan

 

precis som om ålderns höst

har kluddat över en del av din själ

i ett enda penseldrag

med täckfärg

 

men du är och förblir

mina barns farmor

min svärmor

min kärestas mor

 

oavsett allt detta

 

även om din gestalt

kanske bleknat något

när vi samtalar

 

låt oss talas vid om en minut igen

då nuet längesedan flytt

 

© Birgitta Wäppling, 5 januari 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 875 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-01-15 23:15



Bookmark and Share


  isabel louise
kärleksfullt
2008-01-20

  Bjarne Nordbö
Som Uska. inom äldrevården känns texten igen. Du förmedlar den med stor känsla. Bra.
2008-01-20

  boen
Vacker och kärleksfull dikt
2008-01-19

    JJ VIP
Vackert aktningsfullt skrivet om något djupt tragiskt! Berör mig verkligen! Mvh. JJ.
2008-01-18

  Lillasyster F
Så fylld av ömhet är denna dikt att något i mitt hjärta börjar skälva.
2008-01-17

  Michaela Dutius
Nuet flyr ständigt- vi kan aldrig fånga det- bara leva det.
Mycket varcker text som ger många tankar- diktens största uppgift
2008-01-16

    Maria Malm
Fyllt av kärlek till livet, att ta tillvara goda minuter i förändrad tillvaro.
2008-01-16

  Marita Persson
En vacker och kärleksfull dikt, med öppet och varmt hjärta. Tyckte särskilt om raderna \"precis som om ålderns höst har kluddat över en del av din själ i ett enda penseldrag med täckfärg\". Innehåller mycket glädje och acceptans för livet.
2008-01-16

  Åsa Gustavsson VIP
Vilken vacker dikt om den största av gåvor: kärleksfull närvaro.
2008-01-16
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP