Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gissa om jag kämpat för att få användning för frasen:humor är som vitt vin den ska vara torr och kall


troll

 

Humor är som vitt vin, den ska vara torr och kall

Varje stavelse är en ton så blir poesi musik

Och du vet att poppoesi är som vågors svall

Och husguden bakar kakor, den ena är inte den andra lik

 

Hon sa du är ett troll

Och jag är din skatt

Det faktum att du är den du är har en avgörande roll

Vi kan härska över bergen dag som natt

 

Man ser alla tårtorna bättre i bageriet om man står på tå

Varje dag finns en chans att någon stoppat stjärnor i din postlåda

Köp en kort jacka för dina tighta jeans klär dig så

Och så låter man det enkla bli stort, och vi låter det råda

 

Hon sa du är ett troll

Och tänk att vi skulle mötas just vi två

Tänk att vi befann oss samtidigt på denna boll

Tänk att vi skulle stöta på varandra då

 

Ta en promenad strax före midnatt, klättra uppför regnbågen

På regnbågens topp kan man berätta om det, fast man lovat sig själv att vara tyst

Låt energin tränga in i fotsulan, gå genom hela kroppen, försvinna ut i universum, följ vågen

Sen kan du gå i veckor och le utan att säga ett knyst

 

Hon sa du är ett riktigt troll

Hon sa jag kan se att du gillar mig, du gillar det vackra eller hur

Du lufsar runt och dina fötter stampar takten i moll

Men lyssnar man noga hör man hur du nynnar i dur

 

Du behöver en biljett, jag har en, här är en kyss

Kyssar är biljetter, och hångel är ett årskort

Vad vacker du är, jag tror jag löste VIP-kort nyss

För lyckan bor i dina ögon och livet går så fort

 

Hon sa du är ett riktigt troll

Jag är din hjälplöst det är bara så

Jag tror jag följer med åt ditt håll

Om du gillar min skatt är vi lyckliga båda två

 

Ekorrar säljer nötter i ett stånd för halva priset, du, köp sockervadd på pall

Skratta dig igenom horoskopet och förälska dig i första bästa leende 

Viska, humor är som vitt vin, den ska vara torr och kall

Ta en tur med din satellit och fall in i nyförälskandes beteende




Fri vers av PPQ
Läst 522 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-18 18:38



Bookmark and Share


  drakbruden VIP
Åh vilken härlig bild \"Du lufsar runt och dina fötter stampar takten i moll
Men lyssnar man noga hör man hur du nynnar i dur\" Underbar!
2008-01-18

  Larz Gustafsson VIP
Varje dag finns en chans att någon stoppat stjärnor i din postlåda

Minns när jag var barn...
Jag var lika klumpig och kass som nu.
Då stoppade jag ett halsband i en tjejs postlåda...
2008-01-18
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ