en systerdikt till min dikt "Du är musiken"" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en systerdikt till min dikt "Du är musiken"


Du är

 

Du är glädjen

 

som intensivaste solsken

värmer du min fröjds harmonier,

med euforiskt smittande lust

höjer du min tillfredsställelses upprymdhet

 

- utan minsta dröjsmål

 

du är livets förtjusning

som vidrör längtan i dess vita sparkdräkt

men aldrig själva väntan och tystnaden

som inleder varje kaskad

av eufoniers harmoniska välljud

 

och sedan du omsatte ditt jubel i lysande konstverk,

ramade in dem i glimmande guld och silver,

och ekiperade lyckan i solskenets fägnad

sprungen ur skimrande klangfärger

och inre balans

 

är du inte längre bara hänförelsens penslar,

konstnärens medel och artistens palett,

som erbjuder begeistringen

alla sina pulserande färgtoner

- när dina mytomspunna verk

får oss att tappa andan

 

du är också tillvarons lust

 

som fantasirikt formar

glimrande vattendroppar i värmens sol-dis

som smittar sorgen

med ett sprudlande leende 

i livets fulla närvaro

och som sporrar och inspirerar oss

när vi tvivlar

 

allt detta

medan livet fortgår

i dagsvisa portioner

 

i det som är

vår existens

 

©  Birgitta Wäppling, 19 januari 2008




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 812 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-01-23 18:00



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Underbara ord bildar sanning i skön poesi
2008-01-24

    Maria Malm
Härligt rytmiskt och vackert.
2008-01-24

  Lyckohäxan Enediel
Snyggt vackert skrivet!
2008-01-23

  isabel louise
åh så underbart vackert! härligt rytmiskt och :)
2008-01-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Orden flyter på
som en bäck
så skall dikten gå
lika fin och käck
2008-01-23
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP