Ignoto Militi (eller Den okände soldatens grav)" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ignoto Militi (eller Den okände soldatens grav)


Minnena sufflerar vid din grav

 

saknaden rister djupt

när minnena sufflerar vid din grav

 

stenen röjer inte ditt namn

 

men jag vet

att inskriptionen är din

att jorden tog emot dig

när du stupade

 

 

luften vibrerar

av närvarons utropstecken

 

och såsom jordens värme skyler

din utelämnat nakna kropp

silar myllan mellan kalla fingrar

vid blotta beröringen

 

och länders oåterkalleliga hågkomster

rör deras landssorg till tårar

 

 

 

© Birgitta Wäppling, 19 januari, 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 860 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-01-19 16:36



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Väldigt bra skrivet...berörande vackert!
2008-01-20

    Bodil Sandberg
Åh så gripande vackert du skriftar om den okände soldatens grav Birgitta!!!!
2008-01-20

  isabel louise
berörande och vackert poetat. starkt berättat. tack!
2008-01-20

    alicia79
Stark text, som berör i sitt bildrika språk med fina vändningar och målande ordval.
Titeln i sig är vidunderligt träffsäker! *wow*
2008-01-19
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP