Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
där utspelades en scen som du aldrig kunde föreställa dig


Bakom livets kuliss

i livets pjäs

där Gud är regissör

finns scener som aldrig förr har spelats

 

som när du ler åt nakenmånen

iklädd endast adamsdräkt

 

i vetskap om att din rollfigurs närvaro

egentligen kräver inträdesbiljett

 

trots detta

tar du både primadonnan och publiken med charm

fångar dem med ett inbjudande leende

in på scenen

in

bakom ditt eget livs kuliss 

 

det är då pjäsen blir

- när du improviserar händelseförlopp

i livets närvarande akt

 

efteråt

när vi smakat dina ord

i ett sällsamt skådespel

möter vi dig

med stående ovationer

 

gå inte

spela din roll på nytt

låt oss bedåras

 

© Birgitta Wäppling, 19 januari 2008




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 697 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-01-20 08:51



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
*ställer mig upp och applåderar*
Jättefint!!
2008-01-20

    JJ VIP
En fin dikt! I min tolkning är det ett avslöjande av de rollspel vi hatar men ändå inte vill vara utan... Mvh. JJ.
2008-01-20

    Bodil Sandberg
Tack för helt underbara rader om livet och hur vi själva skapar dess scenarier!!!!
2008-01-20

    Maria Malm
Vackert..applåderar detta skådespel.
2008-01-20

  isabel louise
ljuvligt underbart skrivet..
2008-01-20

  DanSan
****************************

Underbart är ju detta skådespel . . .
där på livets teater!!!

*APPLÅD*

****************************
2008-01-20

  Michaela Dutius
Du gör det om och om igen - kommer med ljuvliga texter att njuta av! Tack!
2008-01-20
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP