Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... att den flammade upp igen


Stressen begick barmhärtighetsmord på vår kärlek, men tände eldar så blossande...

blott tidsfrågan avgjorde

innan din stress satte sig på dubbla stolar

och till slut begick barmhärtighetsmord

på vår ömmande kärlek

 

den kärlek

som den själv först sårat

till mina ögons vilda tårögdhet

så till den milda grad

att jag kunde vrida ur min nakna servett

med tårars stumma sälta

rakt ner

i dina öppna kärlekssårs käftar

 

rakt ner

i bråddjupet

 

motreaktionen blev ilskan

så svallande feberhet

att den blossande antändes

och vår glöd flammade upp till eld och lågor

 

allt 

till den forna förälskelsens mållösa förvåning

och vår kärlek fick bränsle

på nytt

 

© Birgitta Wäppling, 21 januari 2008




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-01-21 10:40



Bookmark and Share


    Diktarminna
En stark dikt, som berör och förför på en och samma gång.
Oerhört välskrivet. Fångar sin läsare...
2008-03-05

  Michaela Dutius
En stark text om en kärlek som tar upp striden- vackert och skickligt skaldat
2008-01-21

  Betlehemsstjärnan VIP
Så underbart vackert...det doftar kärlek på den högsta nivå/B
2008-01-21
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP