Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blodsband

i den tidiga gröna
gryningen
går Habib
"den kärleksfulle"
med snabba steg på stigen under fikonträden
i hans fotspår
blommar vildrosor och salvia

när solen står i zenit
och hettan dallrar
kommer Rashid
"den mogne"
på sina axlar bär han korgar
med persikor och druvor
haren flämtar i skuggan

i den mjuka svalkande
skymningen
går Akel
"den kloke"
med starka unga steg
i hans ögon glimmar redan stjärnstoft
och snart avslöjar
nattvindens klagan
gåtan




Fri vers av Aisha VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-01-21 10:12



Bookmark and Share


  Aida*
Du har så mycket natur och målande färger.
Du lämnar en hungrig efter mera Aisha.
Vackert
2008-02-08

  Mikael Lövkvist
En utsökt målning av dessa tre,
och man får ana de band som förenar
männen i detta porträtt. Strålande
och stämningsfull poesi.
2008-02-08

  fillatelli
En härlig doft av frihet !
2008-01-29

  Karl-Bo Lundstedt VIP
NEEEJ!!?
Varför slutade den?
Vill veta \"gåtan\"
o svaret...MEN
då skulle ju INTE
orden fortsätta
att leka inom mig....
Hänförd....
kb
2008-01-28

  Dilsewat
Mycket trevlig läsning! Dina ord skapar bilder som för mig till de trakter som står mitt hjärta närmast!
2008-01-25

    ej medlem längre
Underbart vackert, besiar ziba, du målar med orden så att man tappar andan, tack för läsningen, vaghean zibast!
2008-01-21

  Larz Gustafsson VIP
i hans ögon glimmar redan stjärnstoft
och snart avslöjar
nattvindens klagan
gåtan


Så orientaliskt vackert!

Ja, Habib betyder ju just \"älskling\".
Men \"Akel\" vill jag minnas betyder \"mat\" eller \"äta\".

\"Shufee akel?\" (\"Vad blir det för mat?\")
2008-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP