Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smärtans stråk

 

var och en av oss
är blottad mot himlen
livet och döden är vår korg

ditt lidande går
som ett rött stråk
mellan våra hjärtslag

ingen enda kommer undan

 ändå låtsas vi




Övriga genrer av Rachel Roth
Läst 1212 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-02-04 18:55



Bookmark and Share


  aol
Kan man bokmärka sej själv,
2015-12-17

  aol
det beror på rädslan,
2013-07-04

  Göran P Rödholm
De två första stroferna är magnifika i sitt språk.
2008-10-27

  Amandaaa
Bra :)
2008-10-19

  Eva Langrath VIP
Starkt och insiktsfullt om smärtan i livet som vi inte kommer undan.

Eva
2008-10-04

  Bibbi VIP
Skriver under på Sven-Erik Sköld.
Bokmärke.
2008-09-20

  Bodil Sandberg VIP
Enormt snyggt ...en stark dikt om sårbarhet i medvetandets anda
2008-02-12

    Bim
..helt sant och så skall det nog vara...
2008-02-05

  Maud Li
Avskalat drabbande!
2008-02-05

  sotlugg
jag läste
livet och döden är vår krog
gillade det.
hehe.
2008-02-05

  Anders P VIP
ibland kan låtsandet vara en strategi för överlevnad. Starkt
2008-02-05

  noname_realmind
Svidande vackert...
Ja, vad kan vi annat göra än att låtsas?
2008-02-04

  Hildegun Relefors
Låtsas för att kunna överleva!!!
2008-02-04

  Per Rydberg
Bakom texten hörs avgrundsvrål! som ett rött stråk mellan våra hjärtslag, makalöst talande och vacker formulering! Njuter gör jag inte - det är som om texten värker i mig!
2008-02-04

  Carola Zettergren
Jaa,tänk det gör vi !
Enastående poesi !
2008-02-04

  Åsa Gustavsson VIP
Kunde vara släktens gemensamma öde...
eller sorg.
Hur många generationer bär sånt?
2008-02-04

    Sven-Erik Sköld
Mer än bra: \"ingen enda kommer undan ändå låtsas vi\" Går det säga bättre, knappast!
2008-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth