Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trots att han kallar sig vän har han inte hört av sig på länge.....men häromdagen kom det ett samtal




Vad ville han

Så förvånad jag blev
det var längesedan jag skrev

jag förstod alltmer
att han är den som ingen ser

när min älskade levde var han en vän
men det var då och känns längesen

att höra om livet som blev så svårt
var inget för honom - det låter nog hårt

men en vän för mig har en annan ton
i vänkunskap borde han ta en lektion

Nu hade han någonting att berätta
och det han sa var just detta

Du förstår jag har blivit mångmiljonär
och vill så gärna berätta det här

Jag höll masken och gav mitt svar
att vi ej kan bestämma det öde vi har

Inom mig grät jag och vreden steg
men om livet som fattig jag ändå teg

Varför ville han berätta om detta
och säga hur rik han nu var
han gjorde sig själv till en föredetta
som väldigt dåligt omdöme har
och nu är det ingen vänskap kvar


 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-05 14:02



Bookmark and Share


    Scribble
Who needs a friend like this one?
Han är inte värd flera tankar...
fast jag förstår .....
Kram,
2008-02-05

  Rachel Roth
han kanske ville fria....;)
2008-02-05

  Ronny Berk
en berättelse som visar på människors värderingar...om rikedom i penningar men även om fattigdom i medkänslor...
2008-02-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att Du skulle
bli avundsjuk
så klart, i en fart
det hade för honom
varit, underbart, men
tur, att Du var smart,
såg mer, än klart!
2008-02-05
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP