Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vill helst gömma mig, gå i ide ett tag till, vill sova bort min längtan.....men nu kommer snart den tiden då alla är tillsammans utomhus - jag vill inte vara med


Ljuset är värre

Låt
mig
bara
slippa

denna
vår och
sommar
o c k s å

kanske
går
det
lättare

nästa år 

Låt
mig
få ett
riktigt
nattsvart
år till att
gömma mig

i

så kanske jag
klarar ljuset

igen




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-07 13:04



Bookmark and Share


  katt.inc
Din dikt berör mig starkt men samtidigt är jag kluven inför den, för mig är ljuset livsviktigt. Jag förstår din känsla att vilja gå i ide, slippa se \"livet\", jag önskar jag kunde blåsa bort ditt onda så du kunde njuta av en härlig vår. Kram till dig.
2008-02-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Too light
Too bright
Isn´t always
The best and right
But dear Ulla, don´t
ever, give up your fight
2008-02-07

  karenina VIP
denna gör ont, smärtan framkommer väl. det är sant att knoppar gör ont när de brister, jag längtar efter våren och sommaren men det känns ändå alltid på något sätt när ljuset kommer, kanske är det den ovana känslan att krypa fram ur sitt skal igen...
men det är skillnad att inte vilja krypa fram för att man saknar någon, och då gör det så ont att se alla som vandrar två och två... jag hoppas våren och sommaren ändå är god mot dig.
2008-02-07

  NågonAnnans
Kan känna så jag med, sedan tycka att jag är \"sjuk i skallen\" som inte älskar vår och sommar. Men låt våren och sommaren gå utan allt dåligt samvete om att du BORDE göra ditt eller datt. Ta dagen som den kommer. hmm,lätt för mig att säga kanske men själv tar jag bara en dag i taget. Vackert skrivet!
2008-02-07

  Carin
Oj, vilken ångest den nästan kramar runt mitt hjärta!
2008-02-07

  * Ammi *
åh..vad säger jag? våren som är så härlig och levande!! jag hoppas verkligen att det inte blir ett nattsvart år till! dubbla budskap tycker jag mig läsa i dessa rader, jag förstår din längtan och jag önskar verkligen att du hittar en väg, som blir din lyckostig!
2008-02-07
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP