Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns dagar då barndomslandets minnen tränger sig på och kolliderar med smärtan av saknaden av min älskade....




Somliga dagar och en ny

 

En sådan dag
tränger sig på
Jag vill inte vara jag
så jag drar täcket på

Allting går så sakta
minuterna segar sig fram
Jag får väl beakta
mitt tålamod är inte ett gram

En dag som denna
då jag är extra svag och skör
får jag ta till min penna
Sagda ord är det ingen som hör

Hur tung en kropp kan bli
av bördor egna och andras
Nu när det inte längre är vi
har jag fått svårare för att andas

Somliga dagar känns  igen
innan de hunnit börja
Så börjar morgonen
med att hjärtat vill sörja

Som en långfredag
minut för minut
och ett otåligt jag
undrar när den tar slut

Äntligen kommer den längtade stund
Att få kasta mig i sömnens famn
Inte lätt att somna - inte en blund
men snart har jag kommit i hamn

Vaknar utsövd utan värk
förundrad över att långa dagen gick
Jag sitter här i min särk
med något förändrad blick

Länge har söndagar varit svåra
Dagar jag minns med min kära
Nu ska jag tänka på att våra
söndagar istället ska bli mig nära

Blev kanske stark av att klara
långsvart svår dag av minnen
Idag känns det som att vara
ny med alla sinnen




 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-02-10 10:41



Bookmark and Share


  katt.inc
En fin berättande dikt. Mycket bra!
2008-02-10

  Carola Zettergren
Vackert vardagsnära!!!
Precis som det kan vara!
Jättebra skrivet!
2008-02-10

  Hildegun Relefors
Du skriver så vackert och insiktsfullt. Mitt hjärta svämmar över av medkänsla!
2008-02-10

  Michaela Dutius
Mycket mycket vacker och kul att se en rimdikt av dig
2008-02-10

    Melona
oj oj...

ja, du...
starkt att läsa!

kramar om dig länge
2008-02-10
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP