Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som ristad i vågat vatten

dessa längtans budbärare
tankefröjder över stillnat silvervatten
drömska djupnaders viloforor

plöjer sina löftens formationer
avbryter längtans vingars uppvindar
landningslustans svallvågor

strandledes vandringsmannen
inhalerar vingslagens drömbilder
hemvistens vildvackra svanar

välsamt blottar hon välnaden
slingrande halsars förkroppslingar
till bestigarens stolta befruktan

svansjöns spegelvatten
vårens stoltheta budbärare
ristar i vågsamt vatten

till Afrodites oskylda förfäran




Fri vers av Ronny Berk
Läst 610 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2008-02-10 17:46



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2015-01-24

    lory
vilken lyrik som väcker själen
2012-01-03

  Carola Zettergren
Mycket tjusigt poetat!!!
2008-03-18

  drakbruden VIP
Jag njuter av ditt ordbruk och de bilder de väcker! Härlig!
2008-03-15

    ej medlem längre
Läser denna igen och igen. Får bilder som inspirerar mitt målarsinne. Inte alls dumt...
2008-02-21

  © anakreon VIP
Ditt språkförnyande tycks miga när besläktat med Alf Hambes.
Spännande!
Carl-Erik
2008-02-20

  isabel louise
underbart vackert!
2008-02-19

  Maria Zena Viklund
Vackert!
2008-02-19

  karenina VIP
ännu en fin hyllning till den vackra vita fågeln. väldigt fin.
2008-02-16

  Anna Nickolausson
du vet verkligen hur man fångar orden
2008-02-10

  Rosen VIP
vacker text..plöjande..lockande..med vårlängtan..sträckta halsar och vingslags kraft..
gillas!
2008-02-10

    Nattviol
vågor
i vatten
sensuellt
någon viskar om vår?
2008-02-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vågat vatten, det var
något nytt, stilla vatten
har jag hört talas om,
men man kan ju, alltid
lära nytt och om!
2008-02-10

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Jag sjunger när jag läser :-)
2008-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk