Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Full och bly

herr trauma och jag
ligger med varandra hos fröken misär
där jag brukar beklä mitt sura begär
efter lite atmosfär
i rock n’ roll
för det är
äkta kärlek baby jag är
ledsen du är full av bly
lika bra att fly
till andra sidan statyn
där jag bor

jag pratar slarvigt och läser aldrig Heidenstam
jag lärde mig aldrig hans namn
hans lilla kontor för glamour
men jag tror ändå att jag tar och snor
alla hans ord
för i kulturen för konsumtion så blev jag bordgjord
redan när jag var fjorton

vi har allt att förlora
din lilla söta modehora
för vi ler alltid chickt in i speglar
men aldrig ut att snegla
på livet som har varit hemskt otroget
och det som lovade så himla mycket
när det gav mig intrycket
att jag i slutändan skulle vinna

men jag vill inte ha din jävla kärlek
för du ser lite blekt in i mitt svek
och ärligt talat så tror jag ofta när jag ser dig på TV
att du inte alls tänker på mig
men vi går ändå och ser på liberaler tillsammans
och du pekar och ser månen, livet och Carola
på en och samma gång i en och samma bild
risken är att det gör dig lite spilld
för vi låg med Carola redan 83’
mest fulla på grön målarfärg
men vi gör sånt ändå
för det är rätt få
som är så blå
som vi under en svart helg

ibland ser jag ett mindre leende i ditt hår
det tar mig tusen ljusår
att komma just dit
men jag tänker resa vilket fall
för vi är sådana personer
som inte pratar om sådant trall under vårt vackra förfall
och fast min bild av kärlek kommer från en glimt av porr
så jag tänker älska dig fröken automat bankomat
för mellan alla tomma människors mat och prat
kan du och jag släppa ner vår granat
och medan alla ler och alla dör
så kan jag vara dig
när du vill vara mig
och då kan jag äntligen släppa längtan
efter att i detta döda samhälle få va
en liten del av något bra




Fri vers av dansfeberigen
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-13 01:15



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Heder åt Carola och Heidenstam.
Jag gillar båda.
2008-02-13
  > Nästa text
< Föregående

dansfeberigen