Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Försöker beskriva hur sorgens ansikten ser ut....de växlar hela tiden och kan vara svåra att definiera. Det har nu gått över två år sedan min älskade dog och snart är det hans födelsedag. I år ser jag inte fram emot den med fruktan.....


Det värsta

 

Vad är värst i sorgen
frågade någon

och för mig är det
absolut värsta

när ingenting känns
någonstans i mig

när allt bara är dött
och en dag är

en evighetstyngd
av gråhetsdis

- det är det värsta -

Många tror att den sorg
som låter mest som
ser svårast ut
är den som
tär värst

för mig
är det
inte så

för tårarna är Guds
sätt att försöka
ge tillbaks lite
av det han
tog sa
en gång
någon vis
österlänning

och det
är sant
att tårar

hjälper ut alla samlade
stresshormoner och
ger en vilopaus
efteråt och
det läker
lite mer
för var
gång

Tomhetens förrädiska dalgång
är en ravin som låter
sorgestenar
rulla




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-02-13 10:16



Bookmark and Share


  * Ammi *
fin beskrivning om hur sorg kan vara och se ut, eller inte se ut.
bra!
2008-02-14

    eva m h
Ja att inte känna något alls är mycket värre än gråten som förlöser!
2008-02-13

  SusanneStrömstedt
Det där sista är nog det bästa jag läst som dikt någongång.
Applåder!!!
2008-02-13

    Maria Malm
Sorgens ansikten ser olika ut, förändras, så sant.
2008-02-13
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP