Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Melodin

hej
vi viftar med våra händer
ler
rad efter rad
det är hur vi reagerar
när vi inte är med i melodin
tsish tish tish
mer och mer äter vi upp dig
ditt lilla hål
du vet alla svar
men du frågar ändå
för vi vill ha något eller någon
hej blod i halsen
sommaren tog slut för
att vi ville det
det är melodin som vi är ute efter
ute efter ibland när vi
är ute efter dig och dina barn
melodin i tänderna
melankolin i händerna
i ögonen när du vaknar
mörkret i ljuset
du var rätt dramatisk igår
du är rätt okej idag
hej jag är nio år idag
på morgonen och på kvällen
i diskvattnet i munnen
sköljer och ler
aldrig mer mikrougnsmat
ler igen
bankomatkö
bankomatkö
hej vi hatar dig automat
bankomat
inga fler knappar i fickorna
inga explosioner på himlen idag
jag är nio år idag
rymden och TV-personligheter bor i min lägenhet
vi pratar sällan om det
sover på ett tåg
är vaken på ett tåg
du luktar citrontuggummi
jag kan räkna antalet små saker i ditt ansikte
om jag bara vill
ler
äter en bra och stadig frukost
vinkar åt barn i baksäten
solen faller ner när vi pekar på den




Fri vers av dansfeberigen
Läst 251 gånger
Publicerad 2008-02-13 16:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

dansfeberigen