Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fall

 

Blickstilla faller döden
genom fontanellen
ett blixtslag av insyn

i kärlek är alla fria




Övriga genrer av Rachel Roth
Läst 307 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-02-14 10:45



Bookmark and Share


  noname_realmind
Kan bara hålla med Agnes... \"ett smycke av ädlaste poesi\"... Man finner nya ingångar vid var läsning. Så avskalat och samtidigt så djupt.

**applåd**
Självklart bokmärkt.
2008-02-17

  Agnes
WOw...! Jag återkommer strax!

(kokade en kopp te mellan läsning och kommentar, för att samla tankarna...)

Min första reflektion är att Johannes Edfelds fantastiska poesiarv axlats av dig. Du skriver med samma magnetism, samma intensitet. Han skrev dessutom könsneutralt - om det nu spelar roll - och du skapar liksom honom alltid lika öppna möjligheter för vem helst att tolka. DET är en konst.
Din rubrik är avskalad, men kompletterar snyggt anslaget i texten. Huvudstycket ger vid första anblick ett traumatiskt intryck men ebbar ut i ett slags trygghet genom slutraden. Vid en andra och tredje läsning fann jag nästan ett religiöst budskap, och trots att jag i skrivande stund säkert läst den åtta-tio gånger finner jag ständigt nya möjligheter.

Detta är ett litet smycke av ädlaste posei!
2008-02-14

  stella
Strålande skrivet! Bra att använda fontanellen som skapar en sårbarhetshinna över allt. Sista raden famnar läsaren med sin öppenhet!
2008-02-14

  Per Rydberg
Den här dikten, med sitt vidgande perspektiv ut emot kosmos, får mig att inspireras till att skriva! Omvälvande och vacker.
2008-02-14

  Carola Zettergren
Vackert!
2008-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth